11 Barefoot winterschoenen voor kinderen

Door Floor Tuinstra

11 Barefoot winterschoenen voor kinderen

Er komen steeds meer barefoot kinderschoenen voor de winter, maar welke merken zijn er allemaal?

Omdat ik zelf op zoek was naar barefoot winterschoenen voor mijn zoontje, heb ik gelijk een overzicht gemaakt.

Tijd voor een lijstje

Hieronder volgt een lijstje met 11 verschillende merken van barefootschoenen voor kinderen voor de winter.
Mochten er nog wat missen, mail ze gerust naar me, dan zet ik ze erbij.
Voor het gemak heb ik de links naar de websites erbij geplaatst (dit zijn geen affiliate links).

Belangrijke tips

 • Als je een schoen hebt gevonden waarvan je weet dat deze goed om de enkel heensluit dan kun je gemakkelijk 2 maten groer kopen. Ik doe dit ook voor mijn zoontje, voor ieder paar wat ik voor hem koop. Op deze manier gaan de schoenen langer mee.
 • Voordat je barefoot kinderschoenen voor de winter online koopt, hanteer alleen de centimeters van de voeten. De maatvoering van (barefoot) schoenen loopt namelijk heel erg uiteen.
 • Als je niet zeker weet of je de juiste maat koopt voor je kindje: het beste is om winterschoenen voor kinderen in de winkel te passen. Barefoot kinderschoenen, zelfs bijvoorbeeld die van Vivo, kunnen erg stijf uitvallen qua flexibiliteit van de zool. Dat kun je vanaf de site niet zien of voelen.

11 barefoot winterschoenen voor kinderen

 1. Wildling Wildings zijn heel minimalistisch en blijven een flexibele zool houden. Ze zijn wel één van de duurste merken op de markt voor barefoot kinderschoenen.
 2. Vivo Iemand op facebook schreef over de Primus Bootie Kids: “Heb nu deze voor mijn zoontje maat 33. Hij vindt ze echt heerlijk! Is er zo blij mee. Met vorige schoenen had hij altijd met inlopen blaren…. We kochten altijd goede schoenen, goed naar gekeken en geadviseerd maar altijd hetzelfde. Ze zijn vrij breed, dat is voor hem ook wel lekker. En vooral, heel soepel”
 3. Plae “Mijn dochter heeft plae kaiden. Die bevallen erg goed. Tot nu toe nog geen koude voeten en ze zijn waterdicht. Ik heb wel voor de zekerheid wollen zooltjes besteld ergens anders. Die kunnen er dan alsnog in mocht het toch te koud worden.”
 4. Papoutsi dit merk heeft barefootschoenen van leer en voor de winter een schapenzootlje erin. Ze zijn niet waterdicht, het zijn meer schoenen voor binnen en als het niet regent kun je ze prima buiten gebruiken. Maar mocht je hier toch voor kiezen dan zijn er ook die playshoes gebruiken. Dit is een soort sok die je om de schoen heen kan doen.
 5. Feelmax
 6. MyMayu
 7. Softstar Shoes
 8. Freet
 9. Kiuu (van Zaqq)
 10. Tikki
 11. Shooshoos

Overige (barefoot)schoenen voor kinderen die je eventueel voor de winter zou kunnen doordragen

 1. Leguanitos Mijn zoontje heeft nu leguanito’s, die zitten als gegoten maar als het straks gaat sneeuwen en er meer regen valt dan zijn ze wel wat aan de dunne kant en lekken ze makkelijk door. Ook hiervoor zou je eventueel playshoes kunnen gebruiken.
 2. Robeez heeft schoenen voor kinderen toto 6 jaar, allemaal met een zachte zool. Ze zijn dus niet echt geschikt voor buiten in de winter. Ook hier geld dat je er playshoes overheen zou kunnen doen.
 3. Happy Little Soles geen barefoot merk maar heeft wel een aantal geschikte modellen voor kinderen
 4. Bobux Dit zijn geen officiele barefootschoenen maar er zitten wel een paar tussen die prima zijn voor kinderen.

Op deze facebookpagina is een groep waar er veel tweedehands barefoot schoenen worden aangeboden en allerlei soorten vragen worden gesteld.

Verder zijn er in Nederland momenteel 3 winkels waar je barefoot kinderschoenen kunt passen en kopen:

 1. Amsterdam (De Trek Barefoot), Rob Salomonson staat hier in de winkel, een gedreven, sympathiek en oprechte man (al over de 70), hij probeert je niets aan te smeren en geeft goed onderbouwd advies, dat was onze ervaring. Het is een kleine winkel dus als je een bepaald merk op het oog hebt dan kun je van tevoren het best even contact zoeken om te zien of ze jouw schoenen in de winkel hebben en ook jouw gewenste maat.
 2. Arnhem (Barefoot & More), deze winkel is wat groter en heeft daardoor ook meer keuze
 3. Tilburg (Anyones Barefoot Shop), hier ben ik nog niet geweest

Heb je nog een baby? In het boekje Reflexologie voor baby’s, masseer de kwaaltjes van je kindje in 1 minuut weg staan tips wat je kunt doen om de voetjes van je baby natuurlijk te laten ontwikkelen.