Babyreflexologie ook wel bekend als babyreflex massage of baby voetmassage (alhoewel dat laatste niet geheel de lading dekt) combineert de therapeutische en rustgevende aspecten van handaanraking met de helende effecten van de stimulering van reflexpunten op de voeten bij baby’s. Babyreflexologie werkt erg snel omdat baby’s nog geen jaren de tijd hebben gehad om afvalstoffen op te bouwen. Hierdoor reageren baby’s sneller en beter op een behandeling. Het resultaat is een gelukkige, gezonde baby. Een sessie babyreflexologie duurt minder lang dan bij volwassenen, van 5 à 10 minuutjes tot 25 minuten afhankelijk van de leeftijd en/of de klacht.

Zou je zelf willen leren hoe je een makkelijke en korte reflexologie massage op jouw eigen baby kan toepassen, een baby voetmassage? In 1,5 à 2 uur tijd kun je van Floor de babyreflexologie leren. Heb je een groepje moeders of geïnteresseerden die willen deelnemen dan kan de cursus bij jou in de plaats worden georganiseerd. De cursus vindt regelmatig in Den Haag plaats. Mail Floor op info@floortuinstra.nl of bel haar op 06-47330498.

 

Krampjes baby en obstipatie op natuurlijke wijze verhelpen

Zo kan je bijvoorbeeld obstipatie bij baby’s op natuurlijke wijze verhelpen met een speciale voetreflex massage. Babyreflexologie stimuleert de spijsvertering. Het bevordert de opname van voedsel en de uitscheiding van afvalstoffen en verlicht zo darmkrampjes en obstipatie.

Symptomen die verlicht kunnen worden door babyreflexologie:

 • obstipatie
 • krampjes
 • harde ontlasting
 • winderigheid
 • betere voedingsopname en toename van gewicht bij te vroeg geboren baby’s
 • astma
 • neusverkoudheid
 • slecht doorslapen van je baby
 • slecht inslapen van je baby
 • huidproblemen
 • oorpijn
 • klachten bij tandjes krijgen

Wanneer is een baby geobstipeerd?

Als een baby drie of meer dagen geen ontlasting heeft gehad en/of als de kwaliteit van de ontlasting droog en hard is en de doorgang lastig is voor uw kind dan is er sprake van obstipatie, dan maakt het niet uit hoe vaak uw baby ontlast. Obstipatie kan komen door babyvoeding, de introductie van vast voedsel, uitdroging, een medische indicatie of ziekte. In de meeste gevallen helpt voetreflexologie op een natuurlijke, prettige en niet invasieve manier en levert het veel voordelen op voor de gezondheid.

Voetreflexologie voor obstipatie bij baby’s

Ervan uitgaande dat het menselijk lichaam in de voeten wordt weerspiegeld is mijn voetreflex massage een combinatie van westerse en Chinese massage technieken op de voeten en de onderbenen van baby’s die een gezonde stoelgang stimuleert. Het helpt baby’s ook ontspannen en kan een goede nachtrust bevorderen.
Omdat baby’s en jonge kinderen gevoeliger zijn, profiteren ze nog meer van een voetreflex massage dan volwassenen, waardoor zelfs de zachtste aanrakingen binnen enkele minuten effectief zijn. Uit eigen ervaring heb ik op mijn technieken voor baby’s die last hebben van obstipatie, direct positieve reacties gemerkt. Regelmatig ontvang ik foto’s van volle luiers gevuld met ontlasting na een korte sessie babyreflexologie.

Moeder en babyreflexologie

Soms zijn baby’s en kinderen sterk ontvankelijk voor andere omgevingsinvloeden zoals uitgeputte energie en emoties van de ouders. Vandaar dat het ook wel eens gebeurt dat ik de moeder behandel tijdens een babyreflexologie sessie.

Ervaringen babyreflexologie van cliënten

Hieronder staan een aantal reacties van cliënten over hoe zij de massage op hun kind hebben ervaren. Uit respect voor hun privacy heb ik hun achternamen weg gelaten.

Lotte & Bruno, ouders van Luna – 1,5 maand

“Luna is 1,5 maand. Ze sliep nog wat onrustig en heeft last van krampjes. Na een baby reflex massage is ze veel rustiger geworden en heeft meteen diezelfde avond/nacht goed geslapen. Ik zelf, ben aan 8 uur nachtrust toegekomen, ik heb nog nooit zoveel geslapen sinds de geboorte! Hier was ik zo aan toe. De volgende dag voelde ik me stukken beter, mede dankzij de energetische massage!! Het werkt echt!”

Zico & Janice, ouders van Sofie – 2 maanden

“Binnen een paar minuten na de massage kwam het los bij mijn dochtertje. Het is een wondermiddeltje!!”

Marjorie & Stefan, ouders van Toby – 7 maanden

“Destijds voelde Toby zich erg ongemakkelijk als hij moest poepen maar al binnen een half uur na Floor’s massage had hij zijn pamper gevuld en was hij een gelukkiger jongetje.”

Lees hier meer ervaringen.

Voor professionals die met baby’s werken en voor moeders die meer verdieping zoeken is er ook een 3-daagse baby-en peuterreflexologie voor professionals.