Voetreflex massages zijn bedoeld om te ontspannen maar kunnen tegelijkertijd ook lichamelijke en emotionele klachten herstellen. Mijn voetreflex massage (Voetreflex Plus™) is een combinatie van Chinese reflexologie en westerse reflexologie massage technieken op de voeten en de onderbenen. In de Westerse techniek gebruik ik een speciale duimtechniek, zo kan ik de zones zeer nauwkeurig behandelen. In de Chinese techniek maak ik gebruik van acupressuur (acupunctuur zonder naalden) en gebruik ik mijn eigen lichaamsbeweging om druk uit te kunnen oefenen. Daarbij werk ik niet alleen op de voetreflexzones maar masseer ik ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Tijdens een hele prettige, ontspannende, intensieve massage, combineer ik beide technieken op knieën, onderbenen en voeten. Zo ontstaat er een ongekende weldaad!

Resultaat: tijdens mijn voetreflex massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voel je je ontspannen, fit en vitaal.

Wanneer is een voetreflex massage gewenst en wanneer niet?

Puur voor de ontspanning, voor meer energie en als preventieve geneeswijze kun je altijd een voetreflexmassage nemen. Daarnaast kan voetreflextherapie jou verlichting bieden bij de meest uiteenlopende klachten zoals: hoofdpijn, stress, hielspoor, maagzuur, verzwikte enkels, vermoeidheid, het natuurlijk opwekken van een bevalling, oedeem tijdens de zwangerschap, herstel bij een vervangende knie-operatie, obstipatie, spastische darm, diabetes, huidaandoeningen, regulering van de cyclus, PMS, overgangsklachten, oedeem, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten en rugklachten.

Voetreflex therapie behandelwijze

Je kunt kiezen voor een ontspannende of, bij klachten, een therapeutische behandeling. De behandelingen duren 45 minuten tot een uur. Veel klachten kunnen binnen 1 tot 10 behandelingen duidelijk verminderen of verdwijnen, chronische klachten vergen meestal meer geduld en tijd. Tijdens de massage werk met een biologische body butter.

Voordelen van voetreflex therapie op een rij:

  1. Voetreflexologie geeft ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk
  2. Voetreflexologie ontgift het lichaam
  3. Voetreflexologie geeft verbetering aan de bloed- en energiedoorstroming, de spiertonus, en de lymfecirculatie
  4. Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam
  5. Voetreflexologie maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken
  6. Voetreflexologie brengt het lichaam in balans, stimuleert de onderactieve en kalmeert de overactieve systemen
  7. Voetreflexologie geeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam, geeft energie en versterkt het immuunsysteem
  8. Voetreflexologie werkt ondersteunend bij chronische ziektes
  9. Voetreflexologie geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing
  10. Een voetreflexmassage kan bij veel klachten verlichting geven of zelfs klachten laten verdwijnen

Voetreflex massage Den Haag en Bussum

Loop je rond met klachten, ben je moe, verdrietig, heb je last van stress of pijn kom dan eens langs voor een voetreflexmassage bij Praktijk Yinxing (2e verdieping, Dr. Kuyperstraat 5, Den Haag) of bij Do Nails & Body (Kapelstraat 23, Bussum). Ook al ben je puur op zoek naar ontspanning; een voetmassage geeft je een weldadig gevoel.