Voetreflexmassage tijdens je zwangerschap

Een voetreflexmassage als je zwanger bent, kan een moment van rust en ontspanning bieden. Maar wat dacht je van het natuurlijk opwekken van een bevalling, verlichting bij maagzuur, zwangerschapsmisselijkheid, slapeloosheid, obstipatie, oedeem, weeën opwekken, hoge bloeddruk (milde) rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, beginnende zwangerschapsdiabetes en een (terugkerende) blaasontsteking? Allemaal klachten en problemen waarbij een voetreflexmassage kan helpen tijdens de zwangerschap.

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap hoe werkt dat?

De massage vindt plaats op een massagetafel. Meestal lig je aan het begin van de zwangerschap nog plat op de tafel en heb ik ondersteuning aanwezig voor bepaalde gebieden zoals je hoofd en knieën. Maar als je hoogzwanger bent kan het ook fijn zijn om wat meer rechtop te zitten op een massage tafel, dit is ook mogelijk.

Voetreflexmassage voor het opwekken van de bevalling

Sommige bevallingen laten lang op zich wachten. Voetreflexologie kan toegepast worden om de bevalling op gang te brengen. Stimulatie op specifieke reflexologie zones, met de intentie om een enorme stoot aan energie te geven, kan de bevalling opwekken.
Er is geen garantie dat het lichaam zal reageren. Mijn ervaring leert me dat veel vrouwen aan het begin van de avond of ‘s nachts de eerste weeën krijgen na de behandeling. Tijdens de behandeling kunnen er soms al harde buiken ontstaan. Soms is een herhaling van de zwangerschapsreflexologie behandeling nodig.

Ervaring van Halima, 41 weken zwanger
Ik weet niet wat je hebt gedaan :) maar dezelfde avond nog begonnen de weeën. ‘s Nachts ben ik naar het ziekenhuis gegaan en hij is de volgende dag 13.03 geboren, gezond en wel!

Voetreflexmassage voor het verlichten van maagzuur tijdens de zwangerschap

Midden in de nacht wakker worden van maagzuur tijdens je zwangerschap en dat brandende gevoel overdag is geen pretje. Vooral als je het daarvoor nog nooit hebt gehad. De speciale behandeling die Floor heeft ontwikkeld voor maagzuur tijdens de zwangerschap heeft al veel vrouwen geholpen bij het verlichten van hun maagzuur en het verlagen of zelfs stoppen met het gebruik van maagzuurremmers.

Ervaring van Marijke, 39 weken en 5 dagen zwanger van de 2e
Op een schaal van 0 tot 10 geeft ze haar maagzuur een 7. Na 1 behandeling van Floor zakte haar maagzuur naar een 2. De 1e nacht na de behandeling vlamde het op naar een 8 maar de volgende dag al was het gezakt naar 2. Ik heb twee voedingstips van Floor meegekregen en ging van meer dan 6 Rennies per dag naar 4 in 1 week.

Meer ervaringen van cliënten bij het opwekken van de bevalling en het verlichten van maagzuur kun je hier lezen.

Veel moeders komen na de bevalling ook voor een postnatele behandeling. Dit helpt bij een voorspoedig herstel proces. Of voor een behandeling van hun kindje voor krampjes, reflux of bijvoorbeeld obstipatie. Floor is de 1e babyreflexoloog van Nederland en tevens de auteur van 'Reflexologie voor baby’s, masseer de kwaaltjes van je kindje in 1 minuut weg'.