Hieronder staan een aantal algemene reacties van cliënten over hoe zij de massage op zichzelf of voor hun kind hebben ervaren. Uit respect voor hun privacy heb ik de achternamen weg gelaten.

YES Floor Tuinstra heeft me de beste voetmassage gegeven die ik ooit heb gehad, het was magisch, ik verdween in een zalige semi-slaap en wilde niet dat het voorbij was … dat geld ook voor mijn dochter (4), ze zei ‘mama, kun je alsjeblieft de deur dicht doen, ik wil niet dat iemand mij stoort wanneer Floor mijn voeten masseert’ … oh mijn god … ons dochtertje stelt al hoge eisen :-).

Pia & Sophia (4) – Helsinki

Floor, jij masseert als een Chinees met het verschil dat je Nederlands praat. Je hebt mensen die reflex punten zeggen te kunnen masseren maar waarbij je het gevoel hebben dat ze de juiste plek net niet raken, dat doe jij wel. Je bent de koningin van de reflex massage!

Catharina – Den Haag

Floors voetreflexologie sessies zijn geweldig. Ze is een zeer vriendelijk, zorgzaam en koesterend persoon en deze kwaliteiten komen altijd duidelijk naar voren in haar behandelingen. Ze past de sessie altijd aan op mijn specifieke behoeften die dag en legt altijd uit waarom ze een bepaalde techniek gebruikt en hoe deze zou kunnen helpen. Floor heeft een zeer professionele manier en haar kalmerende en positieve energie en aanwezigheid – gecombineerd met haar bekwame voetreflexmassage – maken me een bijzonder blije en dankbare cliënt van haar.

Hilary – Den Haag

Je denkt dat je voeten hebt om op te lopen, te rennen, om op te dansen..zelfs om mee te verven (waarom niet?). Maar in een recente voetreflexologie behandeling van Floor realiseerde ik me dat het voor haar een deur is om toe te treden in de wereld van energetische banen en stromen van iemands lichaam om zo balans en genezing tot stand te brengen…het bracht me in een diepe ontspanning maar meer dan dat was het een ontdekking en verbindende reis naar andere delen van het lichaam en de geest. Dankjewel Floor.

Filipe – Lissabon

Prima op mijn gemak gesteld, ik kon luisteren naar mijn eigen muziek! De behandeling was ongemerkt intensief, maar nooit vervelend. Ik heb veel informatie gekregen over de gevoelige plekken en waar deze mee zijn verbonden. Al met al de moeite meer dan waard!

Marcel – Wateringen

Bij Floor ben je op je gemak. Of je nou met haar praat of een behandeling ondergaat. De voetmassage was zeer ontspannen en na afloop had ik een rozig en tevreden gevoel. Sommige reflexgebieden onder mijn voeten waren gevoelig, wat erop duidt dat er elders wat probleempjes zijn die mijn aandacht verdienen. Ook al denk je niks te mankeren, een voetmassage door Floor is een heel fijne vorm van ontspanning.

Eelkje – Leiden

Floor was heel professioneel. De massage heeft goed geholpen met het verlichten van mijn voetklachten. Ze gaf ook goede uitleg hoe ze te werk zou gaan en wat alles betekende. Ik was diep onder de indruk van haar kennis en heb echt genoten van de massage. Ik wil graag dat ze nog een keer langskomt!

Stefan – Eindhoven

De massage was een ontspannende voetreflex massage. Ik vond het fijn dat Floor af en toe ook uitlegde wat ze deed en welke conclusies ze trok. Met name haar vraag of ik last van mijn blaas had gehad pasgeleden vond ik opmerkelijk, omdat ik inderdaad pasgeleden een urineweginfectie heb gehad. Na de massage was ik weer erg relax en voelde ik me rozig. een goed teken dus. Zeker voor herhaling vatbaar. Floor is rustig en pakt het serieus aan. Ze geeft een betrouwbare indruk en weet waar ze het over heeft.

Tjitske – Utrecht

Ik heb een lange voetmassage van Floor gehad om een pijn in mijn beide hielen te verzachten en om mijn vermoeide voeten beter te laten voelen. Ik vind dat Floor excellent werk heeft geleverd door druk uit te oefenen op belangrijke punten op mijn voeten. Het netto resultaat: een ontspannen gevoel dat uren nadien nog doorging. Ik zou dit heel graag op reguliere basis willen doen en raad iedereen met vermoeide en/of pijnlijke voeten of als je op zoek bent naar ontspanning, een voetmassage van Floor aan.

Hendrik – Helsinki

Heerlijk ontspannende massage! Op een aangename manier weet Floor de drukpunten te vinden die tot een prettige ontspanning leiden. Na afloop geeft deze massage een rustig gevoel.

Lena – Dordrecht

Kalme en rustige behandeling. De indruk wordt meteen gewekt dat ze zeker van haar zaak is. De behandeling zelf is zowel ontspannend als prikkelend, bepaalde voetzone gebieden worden gestimuleerd en dit is duidelijk te merken tijdens de behandeling. Floor heeft een goed gevoel van wat wenselijk is. Het gevoel van tevredenheid na afloop is heel hoog.

Oliver – Den Haag

Aanpak: zeer professioneel, respectvol. Massage: vindingrijk, beschikt over veel kennis, uitstekende uitleg over de status van dingen en het lichaamsproces. Respect voor privacy, top service van een top persoon. Ps: Tot nu toe ben ik aardig wat mensen tegengekomen die claimen dat ze van alles weten over voetreflex massage. Maar na die van Floor te hebben gehad ga ik niet meer naar iemand anders. Het is superbe!

Mojca – Ljubljana

Heerlijke voetmassage gehad. Erg ontspannen en daarna weer een stukje fitter voor de dag!! It was very good!! Just give it a try!! Thanks Floor

Dieuwke – Den Haag

Ik ben zeer tevreden over de massage. Al na een paar behandelingen was het resultaat (vochtafdrijving) erg goed zichtbaar. Floor is een heel fijne meid, zeer toegankelijk en erg kundig. Elke vraag weet ze goed te beantwoorden. Daarnaast voelde het contact vanaf het 1e moment al erg vertrouwd. Kortom ik ben zeer tevreden over Floor en over haar behandeling en d

Cynthia – Schiedam

Ha Floor, ik wilde je nog bedanken voor de fijne behandeling. Vorige week vrijdag had ik hele lichte benen, ’t liefst had ik ze de hele middag omhoog gehouden, zo fijn voelden ze aan. Zelf was ik ook lekker relaxed, ’t was dus een geslaagde behandeling: ik kon goed ontspannen.

Dus nogmaals dank je wel en we zien elkaar gauw weer. Liefs Paula

Paula – Rijswijk

Sterre had al 5 dagen geen ontlasting gehad toen ze een massage kreeg op slechts één van haar voeten. Dat was voldoende, want binnen 5 minuten was haar luier gevuld. 45 minuten later poepte ze weer en 3 uur later wéér. Ze had maar één massage nodig en daarna heeft ze nooit meer last gehad van obstipatie. Het is ook fijn dat er geen laxeermiddelen of pilletje nodig waren om haar te helpen.

(* Maarten heeft zijn eigen apotheken.)

Maarten* & Anne, ouders van Sterre – 3 maanden

Binnen een paar minuten na de massage kwam het los bij mijn dochtertje. Het is een wondermiddeltje!! Zico & Janice, ouders van Sofie

Zico & Janice, ouders van 2-jarige Sofie

Destijds voelde Toby zich erg ongemakkelijk als hij moest poepen maar al binnen een half uur na Floor’s massage had hij zijn pamper gevuld en was hij een gelukkiger jongetje. Marjorie & Stefan, ouders van Toby

Marjorie & Stefan, ouders van 7-maand-oude Toby

Hoi Floor, nog even een update van Tim. Tim poept tweemaal per dag (nog steeds). We hebben geen problemen meer. Dank je wel. (Tim is twee keer gemasseerd)

Simone & Jeroen, ouders van 6-maand-oude Tim

Nier- en blaas behandeling: rustig opgebouwd. Pijnlijk punt waar de nier zit (dit is een probleemgebied voor mij) en behandeld. Constante aandacht, waarin naast de uitleg ook vragen werden beantwoord door Floor. Kortom: lekkere massage, rustig opgebouwd, goede uitleg, aandachtig. Conclusie: ik kom zeker terug!

Jasmijn – Amsterdam

Als je een voetmassage hebt met het idee dat je een normale massage krijgt, maar dan op je voeten, zul je positief verrast zijn. Ik heb geen problemen meer met mijn rug, geen spanning in mijn lichaam, en tijdens het hardlopen heb ik niet meer zoveel verzuring. Dit zijn slechts de korte termijn effecten van één massage. Ik wil zeker terug!

Arjan (marathonloper) – Rotterdam

Yesssssss ik heb eindelijk 8 uur geslapen vannacht, want Luna kreeg een baby reflex massage gisteren (en ik heb een energetische massage gehad) Ik voel me GOED!! dank aan Floor Tuinstra!

Lotte – De Wilgen

Reflexologie maakt gebruik van een holistische benadering en is iets dat mij in het verleden heeft geholpen. Hierdoor vertrouw ik erop dat het me deze keer ook zal helpen. Floor is een precies persoon die haar werk met nauwkeurigheid uitvoert. Dit geeft me het gevoel dat ik in goede handen ben, zodat ik deze tijd kan gebruiken om te ontspannen, iets wat voor mij erg moeilijk is geweest. Na drie sessies met Floor merk ik al een verbetering in mijn algehele gezondheid, maar onverwacht merk ik ook een verbetering in mijn humeur. Door deze laatste verbetering voel ik mezelf steeds meer in staat om stress te verminderen. Natuurlijk ben ik erg blij met dit resultaat en ben ik Floor zeer dankbaar voor wat ze voor me heeft gedaan. Ik ben van plan om regelmatig behandelingen van Floor te blijven ontvangen om preventieve redenen.

Susan – Den Haag

Ik heb nu ca. 7 behandelingen van Floor gehad, met name gericht op de spijsvertering (darm/milt/maag). De behandelingen geven mij met name veel rust en zorgen voor minder stress verschijnselen in mijn maag, darmen en hoofd. Ik zie Floor niet als een student. Floor is een professional en pakt het heel leuk en goed aan. Ze denkt mee met de cliënt en kijkt verder dan alleen de behandeling, zoals het geven van voedingsadviezen of bewegingsadviezen. Verder is Floor iemand met een natuurlijke rust over haar heen. Dit zorgt ervoor dat je je heel veilig en ontspannen bij haar voelt. Dit vind ik erg belangrijk bij dit soort behandelingen. Ook haar kennis van het menselijk lichaam en van voedsel geeft haar een betrouwbare en serieuze indruk.

Nienke – Den Haag

Met chronisch jarenlang voortslepende slaapproblematiek ben ik per toeval bij Floor terechtgekomen. Ik viel slecht in slaap en sliep slecht door ondanks lichamelijke vermoeidheid. (Van obstruerende ademhaling en apneu-syndroom was geen sprake) Zonder enige verwachting bij Floor aan haar behandelingsplan begonnen met in mijn achterhoofd, dat de in de voetreflex therapie voorkomende meridianen nog nooit wetenschappelijk zijn aangetoond.

Na de 3e behandeling is er langzamerhand een verbetering ontstaan die nog steeds verder toeneemt, inmiddels heb ik een keer 6 uur onafgebroken geslapen wat voor mij uniek is. Het lijkt erop dat ze mijn verstoorde slaappatroon heeft gereset. Ik ben erg blij maar ook behoorlijk onder de indruk van dit behaalde resultaat. Wat opvalt aan Floor is haar grote toewijding cq passie voor haar vakgebied. In mijn optiek is zij een zeldzame ongecultiveerde parel binnen de voetreflex therapie en kan ik haar ten zeerste aanbevelen. René kampt al 33 jaar met insomnia/slapeloosheid.

Rene – Zwammerdam

Floor geeft niet alleen eerste klas behandelingen, ze heeft ook een persoonlijkheid die dat evenaart. Ik heb genoten van mijn voetreflex sessies zowel voor als na de zwangerschap en mijn dochter vond haar voetreflex massages ook heerlijk. Zonder te twijfelen heb ik haar ook direct aangeraden bij vrienden. Clare ontvangt reflexologie massages vanaf 32 weken zwangerschap tot op heden.

Clare

Floor, dankje voor de heerlijk ontspannende voetmassage vandaag; was een welkome rust na mijn migraine aanval. Dankje!

Jacinta – Voorburg

Anne kwam langs om weeën op te weken maar met 38 weken zwangerschap kun je niets beloven. Het kindje komt wanneer het er zelf klaar voor is. Een week na de behandeling ontving ik een mail: “Hai Floor, een dag na de behandeling is onze dochter Christine geboren. Ik wilde het je toch even laten weten! Groetjes Anne

Anne - 38,5 weken zwanger

Beste Floor, graag zou ik een afspraak willen maken. Ik ben momenteel 39 weken en 4 dagen zwanger van mijn tweede dochter en zou graag willen proberen de bevalling op te wekken. Bij mijn eerste dochter ben ik met 42 weken ingeleid, wat nogal traumatisch is verlopen… De gynaecoloog heeft aangegeven dat de kans zeer groot is dat inleiden dit keer weer nodig is, iets wat ik liever zou willen voorkomen. Wat zijn de mogelijkheden?” Na de eerste behandeling ontstonden er binnen een uur na de behandeling harde buiken en het gevoel van weeën maar het zette nog niet door. Daarom heeft Mireille uiteindelijk twee reflexologie behandelingen ontvangen. Vijf dagen later ontving ik een reactie: “Hoi Floor, ik wilde je even laten weten dat gisteren onze dochter Francesca is geboren! Alles is goed gegaan en ik ben gewoon op de natuurlijke manier bevallen. Heel erg bedankt voor alles en wie weet tot ziens!

Mireille – 39 weken zwanger

Voor iedereen een aanrader om hoogzwanger voetreflex massage te doen! Erg ontspannend, rustgevend en pijn verlichtend! Ik was nog nooit geweest dus ging er “blanco” naar toe! Ik heb de dagen na de massage veel meer rust in me gehad, kon veel beter slapen, minder stoelgang problemen en had meer energie!

Floor nam echt de tijd voor me, was oprecht geïnteresseerd in me en ik voelde me erg op mijn gemak bij haar! Zeer professioneel. Ik ga zeker met 39 weken nog eens!

Esther – 38 weken zwanger

Reactie na de eerste behandeling: Je behandeling heeft mijn voet en rest van mijn lijf enorm goed gedaan. Dankjewel! Twee weken later de tweede behandeling, vier dagen voorafgaand aan een trailrun: Hoi Floor,de trailrun van afgelopen zaterdag ging prima! Het was een pittig parcours maar mijn voeten deden het prima. Ik was best zenuwachtig over mijn rechtervoet… maar helemaal nergens last van gehad. Mijn voeten zijn nu wel wat stijf maar dat mag na zo’n inspanning.

Johanna is Ultraloper en heeft een zenuwbeknelling tussen het tweede en derde middenvoetsbeentje.

Johanna

De 1e massage was kennismaken, een ontspanningsmassage, ik ben toen in slaap gevallen! De 2e massage hebben we overlegd over wat ze ging behandelen, dat werd voor mij de overgangsklachten. De massage vond ik prettig, goed gedoseerd qua pijn (dat je wat voelt). De klachten zijn beduidend afgenomen, ik heb nauwelijks nog opvliegers en dat terwijl ik tamelijk sceptisch was. Floor is zeer duidelijk, weet waar ze het over heeft, geeft goed te begrijpen informatie, ze masseert rustig en vraagt hoe het gaat en masseert ook op gevoel. Ze is daarbij theoretisch goed onderlegd wat ik prettig vind. Floor is ook rustig in het bewegen tijdens de massage.

Anne – Den Haag

Hoi Floor, ik zou je nog laten weten hoe het ging na de voetreflexologie sessie op 11 april. Nou ik weet niet wat je hebt gedaan :) maar dezelfde avond nog begonnen de weeën. Ben in de nacht van woensdag op donderdag naar het ziekenhuis gegaan en Moesa is donderdag 12 april om 13.03 geboren, gezond en wel!

Halima - 41 weken zwanger

Marijke heeft last van maagzuur. Op een schaal van 0 tot 10 geeft ze haar maagzuur een 7. 4 dagen geleden heeft ze 1 zwangerschapsreflexologie behandeling ontvangen. Daarna zakte haar maagzuur naar een 2. De 1e nacht na de behandeling vlamde het op naar een 8 maar de volgende dag al was het gezakt naar 2. Ze heeft wat voedingstips gekregen en ging van meer dan 6 Rennies per dag naar 4 in 1 week.

Marijke - 39 weken en 5 dagen zwanger

Na slechts 1 reflexologie behandeling voor maagzuur tijdens haar zwangerschaps heeft Natasja in de afgelopen week maar 1 Rennie geslikt in plaats van 4. Op een schaal van 0 tot 10 (waarbij 10 hevig is en 0 geen enkel gevoel van maagzuur) is ze van een 3 naar 1,5 gegaan, ze slaapt beter en wordt niet meer 's nachts wakker vanwege het maagzuur.

Na een 2e reflexologie behandeling heeft ze inmiddels geen last meer van maagzuur.

Natasja - 23 weken zwanger

De eerste vijf dagen na de behandeling heb ik aanzienlijk minder last van mijn voeten en onderbenen gehad. Er was ook enige verbetering wat betreft het gevoel in de onderbenen.

Diabetes type 2 met een constante bloedsuikerspiegel sinds een jaar

Henk

Pieter is naast een maandelijks behandeltraject voor de diabetes ook zelf consequent bezig met zijn voeding.Reactie na de derde behandeling:Ik heb weer gevoel in mijn onderbenen en voeten, alsof ze weer aanwezig zijn. Mijn bloedsuikerspiegel is inmiddels constant rond de 5. Ik voel me beter en de stand van mijn voeten is zich ook langzaam aan het aanpassen.

Pieter