Loop niet op blote voeten als je zwanger wil worden

Door Floor Tuinstra

Loop niet op blote voeten als je zwanger wil worden

Op blote voeten lopen heeft een hoop voordelen.
Maar wanneer kun je beter niet op blote voeten lopen?
Als je zwanger wil worden is het beter om NIET op blote voeten te lopen.

Waarom is het niet zo verstandig om op blote voeten te lopen als je zwanger wil worden?

De reden hiervoor is heel simpel:
Een eitje nestelt zich graag in een warme omgeving. Een warme baarmoeder is een pré voor de conceptie van een kindje.

Daarom zijn warme voeten nodig

Kou en warmte stijgen naar boven.
Als je op blote voeten loopt dan stijgt de kou van de aarde richting je benen omhoog naar je baarmoeder. Daardoor ontstaat er een koud klimaat in de baarmoeder. Iets wat een toekomstig vruchtbare eicel niet prettig vindt. Die eicel besluit al snel dat ze de koelkast in je buik liever passeert op weg naar een volgend station.

Wat kun je doen om je vruchtbaarheid te verhogen en je voeten warm te houden?

  1. Probeer eens op barefoot schoenen te lopen. Op deze manier heb je bescherming en gecombineerd met een paar sokken ook de benodigde warmte. Daarnaast heb je wel veel van de voordelen van het barefoot lopen.
  2. Warm je voeten op met de Maak Kennis met je Tenen techniek. Het is een goede manier om je tenen op te warmen, deze worden als deel van de voet vaak het eerste koud.
  3. Voordat je naar bed gaat kun je je voeten zo’n 20 tot 30 minuten in een teiltje warm water laten ontspannen.
  4. Probeer eens sloffen die je kan opwarmen in de magnetron. Je stopt ze 1 minuut in de magnetron. Let er wel op dat je even weg loopt als je de magnetron aandoet om straling te voorkomen (zo’n 2-3 meter).
  5. Drink warm water gedurende de dag. Het liefst water dat heeft gekookt, daarna kun je het op een voor jou aangename temperatuur opdrinken. Dan hoeft je lichaam niet zo hard te werken om het op lichaamstemperatuur te brengen en hou jij meer energie over voor belangrijke dingen.
  6. Probeer naast warm water te drinken ook warm te eten. Dan hoeft je lichaam niet zo hard te werken om de salade, de smoothie of jouw boterham op lichaamstemperatuur te brengen. Denk aan pap, soep of bijvoorbeeld een gekookt eitje.
  7. Probeer eens voetreflexologie ter bevordering van de vruchtbaarheid.