Eyehug, een biologisch oogmasker

Door Floor Tuinstra

Eyehug, een biologisch oogmasker

Een massage of behandeling is vaak in de eerste plaats om te ontspannen, maar wat als dit nou niet lukt en jij of een cliënt van jou blijft elke keer wakker en alert? Wat kun je dan doen om jezelf of je cliënt toch in die ontspanning te laten komen en mee te gaan met de flow van de massage of behandeling?

Met die vraag voor een cliënte van mij, ging ik op zoek naar mogelijkheden. Zo kwam ik uit op een speciaal oogmasker. Dit oogmasker had ik via via van iemand gekocht die ze uit Australië importeerde. Ik probeerde het gelijk uit in de praktijk en het werkte heel goed. Ze oogde ontspannen tijdens en na de massage. Ik betrapte haar zelfs erop dat ze een beetje begon in te dutten. Zelf was ze ook erg tevreden en na drie sessies met het oogmasker gaf ze aan dat ze er wel één voor thuis wilde hebben. Ik vertelde haar dat ik er met een omweg aan was gekomen, waarop zij met het idee kwam om ze zelf te maken; ze naait veel dus dat moest wel lukken. Omdat we vonden dat het een betere versie kon worden door natuurlijke biologische materialen te gebruiken, mag het resultaat er zijn.

EYEHUG

De EYEHUG is een ontspanningsmasker dat rust biedt aan je ogen en geeft een diepere ontspanning die genezend inwerkt op je hele lichaam. De kracht van de EYEHUG is om gespannenheid te verminderen en dagelijkse beslommeringen even los te laten. EYEHUG biedt ondersteuning bij het daadwerkelijk sluiten van de ogen en door het ontspannende effect op gezicht en lichaam komt iemand werkelijk tot rust.

Biologisch

Bij het ontwikkelen van EYEHUG is gelet op de gevoeligheid van het oog. Het masker is met de hand gemaakt van natuurlijke materialen. Het gedeelte dat op de ogen komt te liggen is gemaakt van een biologische zachte en soepele stof die goed ademt en goed is voor de huid en het milieu. De vrolijke stof aan de bovenkant van het masker is gemaakt van 100% zijde of 100% katoen. De inhoud is een samenstelling van biologisch lijnzaad met handgeplukte biologische lavendel uit de Provence.

De EYEHUG is voor het volgende te gebruiken:

• Als verfrissing van de ogen of ander deel van het lichaam (leg het vooraf even in de koelkast)
• Als onderdeel van een genezende behandeling door therapeuten, yoga instructeurs en andere behandelaars
• Als hulp bij zelfmeditatie
• Als verlichting bij gejaagdheid, angstgevoelens en nervositeit.
• Als verwarmend zakje (voorzichtig verwarmen, niet in de magnetron gebruiken)
• Bij vermoeide ogen tijdens het reizen (let op dat sommige landen, bijvoorbeeld Australië, import restricties hebben)

Lavendel

Lavendel geeft een krachtige energie dat heel sterk in beweging is. Het leidt het hoofd af, om actief te reageren, waardoor er rust kan ontstaan. Zelfs mensen met psychische problemen hebben daar baat bij.

Ervaring van een voetreflex therapeut Ank die ze bij haar cliënten gebruikt:
Het oogmasker geeft meer afsluiting, oftewel het geeft een extra dimensie om meer tot jezelf te komen. Een cliënte met MS die altijd aan een ander dacht en daar mee bezig was tijdens massages keerde door het oogmasker letterlijk naar binnen, naar zichzelf. Een andere cliënt kon niet tot zichzelf komen tijdens de behandeling en met het masker wel. Ik heb haar een oogmasker meegegeven en ze gebruikt het nu thuis voor ze gaat slapen.

A pouch of love
Hilary, één van mijn cliënten, gebruikt het oogmasker dagelijks. Zij noemt het ‘a pouch of love’ omdat er zoveel aandacht en attentie in is gaan zitten en iedere avond als ze gaat slapen doet ze het oogmasker op en denkt ze terug aan de behandeling waardoor ze gelijk ontspant.