Persbericht: Natuurlijk de bevalling opwekken

Door Floor Tuinstra

Persbericht: Natuurlijk de bevalling opwekken

Zelf je bevalling opwekken met acupressuur en voetreflexologie

Beval op een natuurlijke manier dankzij de NIBY’S®- methode

Den Haag, 07-02-2023 – Gemiddeld wordt 33 procent van de vrouwen ingeleid bij de geboorte van hun eerste kind. Terwijl de meeste vrouwen het liefst willen dat de bevalling op een natuurlijke manier start. Dat is vanaf nu zelf in gang te zetten door middel van eenvoudige massagetechnieken uit de acupressuur en voetreflexologie, die aanstaande moeders, partners en therapeuten thuis kunnen toepassen. Dit is een primeur in Nederland. Floor Tuinstra, de eerste babyreflexoloog van Nederland, heeft de NIBY’S®-methode ontwikkeld waarmee aanstaande moeders de regie over hun bevalling in eigen handen kunnen nemen. Hoe je dat doet beschrijft ze in haar boek ‘natuurlijk de bevalling opwekken’.

De bevalling opwekken

Van de Nederlandse vrouwen die bevallen van hun eerste voldragen kind wordt 33 procent ingeleid. Na een inleiding bevallen de meeste vrouwen binnen drie dagen. Naast dat een inleiding een medische ingreep is, kan het ook nadelen voor de bevalling met zich meebrengen. Daarom willen de meeste vrouwen graag natuurlijk bevallen. Maar helaas laat de baby soms lang op zich wachten. Dat je zelf een inleiding kan voorkomen met behulp van eenvoudige massagetechnieken uit de acupressuur en voetreflexologie, is nieuw in Nederland. Hiermee zouden een hoop medische ingrepen voorkomen kunnen worden.

Floor Tuinstra: “Ik vind het zo fijn dat ik via deze weg nog meer moeders kan helpen. In mijn praktijk krijg ik vaak zwangere vrouwen op bezoek die ten einde raad zijn, er staat een geplande inleiding op de agenda maar er is nog geen teken van een natuurlijke bevalling. Vliezen die gebroken zijn maar nog geen weeën. Achteraf krijg ik dan foto’s van rustig slapende baby’s die via de natuurlijke weg zijn gekomen zonder inleiding. Daar ben ik dan opgelucht over en de moeder ook.”

Zelfhulpboek voor ouders

Om alle aanstaande ouders in Nederland een handje te helpen, heeft Tuinstra een boek geschreven waarin ze haar technieken en jarenlange ervaring deelt. Met Natuurlijk de bevalling opwekken met acupressuur en voetreflexologie – Volgens de NIBY’S®- methode op de bank kunnen moeders, partners en therapeuten de methodes zelf toepassen. Het resultaat? Een bespoedigde aanvang van de bevalling, vermeden inleiding en een ontspannen moeder, zowel mentaal als fysiek.

NIBY’S®-methode

De NIBY’S®-methode staat voor Natuurlijk Ingeleide Baby’s. Floor Tuinstra ontwikkelde deze methode toen ze ontdekte dat 95% van haar zwangere clientèle het doel heeft de bevalling op te wekken. Tuinstra combineert positieve affirmaties met massagetechnieken uit de acupressuur en voetreflexologie.

Een aantal voorbeelden uit het boek zijn ‘De daling’, om de indaling verder in gang te zetten en weeën te bevorderen. ‘Sesam open u’ stimuleert de ontsluiting en ‘De energybooster’ geeft vitaliserende kracht aan de aanstaande moeder en baby bij de laatste loodjes. Via illustraties worden de technieken verduidelijkt. Deze methode kan ook worden toegepast door de partner of therapeuten.

Resultaten NIBY’S®-behandeling:

Ontspanning, zowel mentaal als fysiek.
Bespoedigde start van de bevalling.
Een vermeden inleiding.
Sterke verkorting van de duur van de bevalling.
Aanvang van de ontsluiting.

Floor Tuinstra: “Het enige wat je nodig hebt om zelf je bevalling op te wekken zijn je handen en liefdevolle aandacht”.

Over de auteur
Floor Tuinstra (1981) introduceerde als eerste babyreflexoloog van Nederland babyreflexologie in ons land. Zij geeft sinds 2012 les en heeft een praktijk voor voetreflexologie in Den-Haag en Bussum. Van haar hand verscheen ook Reflexologie voor baby’s, masseer de kwaaltjes van je kindje in 1 minuut weg.

Kijk voor meer informatie op www.floortuinstra.nl