tcm

Granaatappel stimuleert het libido en verbetert de vruchtbaarheid

Door Floor Tuinstra

Granaatappel stimuleert het libido en verbetert de vruchtbaarheid

Bent je op zoek naar natuurlijke remedies om jouw vruchtbaarheid te verbeteren?
In dit artikel zet ik granaatappel in de schijnwerpers.
Wist je dat granaatappel je libido kan verbeteren? Een hoger libido is zeker handig als je probeert zwanger te raken. Dus voeg granaatappel vooral toe aan je warme gerechten.
Hieronder zal ik de effecten van granaatappel uitleggen, enkele suggesties voor het eten ervan en waarom het ‘t beste warm wordt gegeten.

Granaatappel vanuit een westers perspectief

Vooral de zaden bevatten fyto-oestrogenen, dit is goed voor een gebalanceerde hormoon huishouding. (Je kunt granaatappel veilig gebruiken als je borstkanker hebt).
Het is erg goed tegen parasieten, het vernietigt wormen in het darmkanaal
Het versterkt het tandvlees
Het kalmeert zweren in de mond en keel
Granaatappel kan lange afstanden afleggen als het gerijpt is, daarom zal het niet al te veel van zijn medicinale waarde verliezen.
Je kunt granaatappel ook gebruiken als je borstkanker hebt

Granaatappel vanuit het perspectief van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

Het bouwt bloed en lichaamssappen op
Het versterkt jing, nier-yin en hart-yin
Het activeert wei qi

Thermisch effect van granaatappel

Granaatappel heeft een verwarmend effect. Houd in gedachten dat het geen diepe Yang bouwt, dus het zal niet helpen met koude voeten. Over het algemeen heeft fruit niet een heel verwarmend effect.

Element van granaatappel

Hout

Contra-indicatie voor het gebruik van granaatappel

Als je diarree hebt en het is net begonnen, gebruik dan geen granaatappel.
Als je echter chronische diarree of dysenterie hebt, kun je granaatappel gebruiken in de vorm van een afkooksel van de schil.

Hoe kun je granaatappel gebruiken voor een betere vruchtbaarheid?

Als je probeert zwanger te worden, is het ‘t beste voor vrouwen om 3 warme gerechten per dag te eten. Of op zijn minst gerechten die warm zijn bereid en op een later moment op kamertemperatuur worden gegeten. De reden hiervoor is simpel
De onderstaande suggesties zijn daarom warme gerechten:

  1. Maak wat gluten- en lactosevrije pannenkoeken voor het ontbijt en voeg granaatappelpitjes door het beslag.
  2. Garneer pompoen, bloemkool of pastinaak soep met wat granaatappelpitjes en pijnboompitten. Roer ook een beetje granaatappelpitjes door de soep vlak voor het serveren, zodat ze samen met de soep wat kunnen opwarmen.
  3. Roer ze ‘s morgens door je warme gierstpap. Gierst heeft een stabiliserend effect en helpt daardoor ook om een ​​miskraam te voorkomen tijdens een zwangerschap.

Heb je al eens gedacht aan vruchtbaarheidsreflexologie (fertiliteitsreflexologie)? Dit zou ook nog een optie kunnen zijn om je vruchtbaarheid te verhogen. Voeding is de basis waar het mee begint en de volgende stap zijn complementaire geneeswijzen zoals reflexologie, acupunctuur en meer.